• Posibil efect protector al siliciului continut de bere in bolile neurodegenerative

Posibil efect protector al siliciului conţinut de bere în bolile neurodegenerative

Posibil efect protectoral siliciului conţinut de bere în bolile neurodegenerative (Departamentului de Nutriţie, Bromatologie şi Toxicologie al Facultăţii de Farmacie - Universitatea din Alcalá, Spania, 2006)

Studiul propune teoria conform căreia un consum moderat de bere se poate lua în considerare în rutina dietetică a populaţiei ca fiind un posibil factor protector împotriva bolilor degenerative, ţinând cont de faptul că siliciul din compoziţia berii, poate să reducă biodisponibilitatea metalelor toxice care cauzează apariţia acestor boli.

http://www.cervezaysalud.es/

Descarcă

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Polifenolii din bere pot contribui la echilibrul florei intestinale

Berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul timpului de posibile efecte benefice pentru sănătate, spre deosebire de situațiile de abstinență sau de consum excesiv. Aceste efecte benefice, rezultate d...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.