Studii internaţionale

De-a lungul timpului, berea a suscitat interesul mediilor ştiinţifice internaţionale care au trasnformat-o într-un real obiect de studiu. Echipe de cercetători aparţinând unor universităţi de prestigiu din întreaga lume au dedicat atenţia cuvenită rolului pe care berea îl are în stilul de viaţă modern, identificând prin intermediul studiilor derulate o paletă largă de beneficii asociate consumului acestei băuturi.

Ca o dovadă în plus a importaţei berii în dieta omului modern, una dintre ţările cu tradiţie în consumul de bere, Spania, găzduieşte de peste un deceniu Centrul de Informare Cerveza y Salud. Înfiinţat în 1998, Cerveza y Salud este dedicat exclusiv studiului efectelor acestei băuturi, Centrul punând până în prezent la dispoziţia tuturor celor interesaţi, de la medici cu diverse specializări până la publicul larg, o serie de 17 studii.

  • Idoneitatea berii în recuperarea metabolismului la sportivi

    Idoneitatea berii în recuperarea metabolismului la sportivi

    Idoneitatea berii în recuperarea metabolismului la sportivi (Departamentului de Metabolism şi Nutriţie al Consiliului Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSI...

    Citește continuarea
  • Posibil efect protector al siliciului conţinut de bere în bol...

    Posibil efect protector al siliciului conţinut de bere în bolile neurodegenerative

    Posibil efect protectoral siliciului conţinut de bere în bolile neurodegenerative (Departamentului de Nutriţie, Bromatologie şi Toxicologie al Facultăţii de Fa...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere şi masa osoasă la femeile aflate în ...

    Consumul moderat de bere şi masa osoasă la femeile aflate în fazele de pre, peri şi postmenopauză

    Consumul moderat de bere şi masa osoasă la femeile aflate în fazele de pre, peri şi postmenopauză (Universitatea din Extremadura în colaborare cu Universitatea...

    Citește continuarea
  • Berea fără alcool. Proprietăţi

    Berea fără alcool. Proprietăţi

    Berea fără alcool. Proprietăţi (Societatea Spaniolă de Dietetică şi Ştiinţe ale Alimentaţiei (SEDCA), Spania, 2001) Studiul "Berea fără alcool. Proprietăţi"...

    Citește continuarea
  • Evaluarea proprietăţilor nutriţionale, funcţionale şi sanitar...

    Evaluarea proprietăţilor nutriţionale, funcţionale şi sanitare ale berii  în comparaţie cu alte băuturi

    Evaluarea proprietăţilor nutriţionale, funcţionale şi sanitare ale berii  în comparaţie cu alte băuturi (Institutul de Agrochimie şi...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere şi rehidratarea după exerciţiile fizice

    Consumul moderat de bere şi rehidratarea după exerciţiile fizice

    Consumul moderat de bere şi rehidratarea după exerciţiile fizice (Facultatea de Medicină, Universitatea din Granada, Spania, 2010) Studiul relevă faptul că ...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere şi masa corporală

    Consumul moderat de bere şi masa corporală

    Consumul moderat de bere şi masa corporală (Grupul de Imunonutriţie, Departamentul de Metabolism şi Nutriţie, Institutul de Ştiinţe şi Tehnologie a Alimentelor...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Trei surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii: fructe de pădure, vinete, bere

Antioxidanții sunt substanțe nutritive - vitamine și minerale - care au rolul de a proteja și repara celulele corpului și de a reduce efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra organismului. Antioxidanții sunt produși în mod natural de către organism sau se regăsesc în alimente pe care le includem în dietă. A...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.