Sănătate şi nutriţie

  • Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Deși există o percepție negativă legată de consumul băuturilor alcoolice în exces, obiectivată de anumite manifestări comportamentale care îi sunt asociate, consum...

    Citește continuarea
  • Rolul berii în alimentaţie

    Rolul berii în alimentaţie

    Puţină istorie Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Conform unor izvoare arheologice berea este consid...

    Citește continuarea
  • Principii nutriţionale

    Principii nutriţionale

    În fiecare zi consumăm alimente şi băuturi care ne furnizează diferiţi nutrienţi, în cantităţi variate. Nu există doi oameni care să aibă necesităţi nutriţiona...

    Citește continuarea
  • Un stil de viaţă sănătos

    Un stil de viaţă sănătos

    Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni. Omul modern se confrunt...

    Citește continuarea

Newsletters

  • Burse de 150.000 de lei pentru studii despre bere

    Burse de 150.000 de lei pentru studii despre bere

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță deschiderea celei de-a șaptea ediții a programului de burse pe tema efectelor consumului moderat de bere...

    Citește continuarea
  • Importanța berii pentru organism la început de toamnă

    Importanța berii pentru organism la început de toamnă

    Complexul de vitamine B, esențial pentru buna funcționare a organismului uman, are o influență directă asupra multor procese metabolice și este, cu siguranță, un a...

    Citește continuarea
  • Alimentația este unul dintre factorii cheie pentru un organis...

    Alimentația este unul dintre factorii cheie pentru un organism sănătos și un sistem imunitar puternic

    Vara se apropie de final, iar trecerea la un nou anotimp aduce cu sine o serie de schimbări în ritmul nostru cotidian. Revenirea la activitățile obișnuite după o p...

    Citește continuarea
  • Consumul de lichide pe timp de vară: berea fără alcool, sursă...

    Consumul de lichide pe timp de vară: berea fără alcool, sursă de rehidratare după efortul fizic

    Vara, corpul nostru elimină prin transpirație o cantitate importantă de săruri minerale. În plus, cei care iubesc să facă mișcare în zilele de vară știu că odată c...

    Citește continuarea
  • Importanța unei diete echilibrate

    Importanța unei diete echilibrate

    Alimentația ne ajută să oferim organismului combustibilul și catalizatorii necesari proceselor vitale și reprezintă un element extrem de important pentru asigurare...

    Citește continuarea
  • Alimentația și bolile cardiovasculare: cum să-ți protejezi in...

    Alimentația și bolile cardiovasculare: cum să-ți protejezi inima printr-o alimentație echilibrată

    Boala cardiovasculară (BCV) este una dintre principalele cauze de deces în Europa. În ciuda unei scăderi semnificative în ultimii 30 de ani, aproximativ patru mili...

    Citește continuarea
  • Simpozionul "Beer and Health", Bruxelles: consumul moderat de...

    Simpozionul "Beer and Health", Bruxelles: consumul moderat de bere poate face parte dintr-o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos

    Experți și oameni de știință din întreaga lume s-au reunit la Bruxelles la cea de-a opta ediție a "European Beer and Health Symposium". Aceștia au dezbătut cele ma...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere nu îngrașă

    Consumul moderat de bere nu îngrașă

    Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață...

    Citește continuarea
  • Trei alimente bogate în antioxidanți pentru a fi în formă pri...

    Trei alimente bogate în antioxidanți pentru a fi în formă primăvara aceasta

    Iarna, organismul nostru trece printr-o perioadă de stres cauzată de temperaturile scăzute sau variațiile de temperatură, privarea de lumina soarelui sau de posibi...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc scăzut ...

    Consumul moderat de bere poate fi asociat  cu un risc scăzut de apariție a diabetului de tip 2

    Cercetări științifice realizate în întreaga lume, inclusiv în România, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, sugerează că un consum mode...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

European Beer and Health Symposium, ediția a opta

European Beer and Health 2017 a avut loc la Bruxelles și a reunit experți și oameni de știință din întreaga lume. Aceștia au confirmat că atunci când este consumată moderat, berea poate fi integrată într-un regim alimentar echilibrat și sănătos. În premieră în istoria simpozionului, un reprezentant al comunității șt...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.