Sănătate şi nutriţie

  • Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Deși există o percepție negativă legată de consumul băuturilor alcoolice în exces, obiectivată de anumite manifestări comportamentale care îi sunt asociate, consum...

    Citește continuarea
  • Rolul berii în alimentaţie

    Rolul berii în alimentaţie

    Puţină istorie Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Conform unor izvoare arheologice berea este consid...

    Citește continuarea
  • Principii nutriţionale

    Principii nutriţionale

    În fiecare zi consumăm alimente şi băuturi care ne furnizează diferiţi nutrienţi, în cantităţi variate. Nu există doi oameni care să aibă necesităţi nutriţiona...

    Citește continuarea
  • Un stil de viaţă sănătos

    Un stil de viaţă sănătos

    Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni. Omul modern se confrunt...

    Citește continuarea

Newsletters

  • Berea consumată moderat, sursă de antioxidanți

    Berea consumată moderat, sursă de antioxidanți

    Datorită conținutului de hamei și cereale, berea consumată moderat (330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați) poate fi considerată inclusiv o sursă de an...

    Citește continuarea
  • Studiile arată că un consum moderat de bere poate contribui l...

    Studiile arată că un consum moderat de bere poate contribui la menținerea unei greutăți corporale optime

    Menținerea greutății optime în cazul persoanelor care au trecut printr-un proces de pierdere a greutății se dovedește de cele mai multe ori o provocare mai mare de...

    Citește continuarea
  • Polifenolii din bere pot contribui la echilibrul florei intes...

    Polifenolii din bere pot contribui la echilibrul florei intestinale

    Berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul t...

    Citește continuarea
  • Hidratarea în perioada iernii, la fel de importantă ca pe tim...

    Hidratarea în perioada iernii, la fel de importantă ca pe timpul verii

    Hidratarea organismului pe timpul iernii este la fel de importantă precum este și pe timp de vară. Există preconcepția că deshidratarea organismului este un fenome...

    Citește continuarea
  • Burse de cercetare despre bere în valoare de 150.000 de lei

    Burse de cercetare despre bere în valoare de 150.000 de lei

    Programul de burse dedicate cercetării efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea inițiat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție c...

    Citește continuarea
  • Berea are un pronunțat rol de liant social

    Berea are un pronunțat rol de liant social

    Interacțiunea socială reprezintă un aspect extrem de important pentru stabilirea echilibrului nostru psihic și relațional. Berea, o băutură  obținută exclusiv din ...

    Citește continuarea
  • Cercetătorii confirmă: un stil de viață sănătos poate crește ...

    Cercetătorii confirmă: un stil de viață sănătos poate crește speranța de viață

    Adoptarea unui stil de viață sănătos poate prelungi speranța de viață cu până la 14 ani în cazul femeilor și cu până la 12 ani în cazul bărbaților. Concluzia aparț...

    Citește continuarea
  • Berea, sursă de minerale necesare organismului

    Berea, sursă de minerale necesare organismului

    Mineralele sunt esențiale în realizarea funcțiilor metabolice și au un rol cheie în buna funcționare a organismului. Berea, băutura obținută din ingrediente 100% n...

    Citește continuarea
  • Surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii: fructe de...

    Surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii:  fructe de pădure, vinete, bere

    Antioxidanții sunt substanțe nutritive - vitamine și minerale - care au rolul de a proteja și repara celulele corpului și de a reduce efectele dăunătoare ale radic...

    Citește continuarea
  • Berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bol...

    Berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare

    Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. S...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Patru surse de antioxidanți care te pregătesc pentru vară: căpșune, cireșe, morcovi și bere consumată moderat

Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă un combustibil extrem de necesar organismului. Menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, este alegerea perfectă pentru finalul de primăvară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald. Surs...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.