Sănătate şi nutriţie

  • Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Deși există o percepție negativă legată de consumul băuturilor alcoolice în exces, obiectivată de anumite manifestări comportamentale care îi sunt asociate, consum...

    Citește continuarea
  • Rolul berii în alimentaţie

    Rolul berii în alimentaţie

    Puţină istorie Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Conform unor izvoare arheologice berea este consid...

    Citește continuarea
  • Principii nutriţionale

    Principii nutriţionale

    În fiecare zi consumăm alimente şi băuturi care ne furnizează diferiţi nutrienţi, în cantităţi variate. Nu există doi oameni care să aibă necesităţi nutriţiona...

    Citește continuarea
  • Un stil de viaţă sănătos

    Un stil de viaţă sănătos

    Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni. Omul modern se confrunt...

    Citește continuarea

Newsletters

  • Surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii: fructe de...

    Surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii:  fructe de pădure, vinete, bere

    Antioxidanții sunt substanțe nutritive - vitamine și minerale - care au rolul de a proteja și repara celulele corpului și de a reduce efectele dăunătoare ale radic...

    Citește continuarea
  • Berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bol...

    Berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare

    Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. S...

    Citește continuarea
  • Legumele cu frunze verzi și cerealele integrale – posibili al...

    Legumele cu frunze verzi și cerealele integrale – posibili aliați ai sistemului osos

    Osteoporoza este o afecțiune des întâlnită în rândul tuturor persoanelor, în special în rândul femeilor ajunse la vârsta menopauzei. Aceasta provoacă apariția oase...

    Citește continuarea
  • Cea de-a șapte ediție a programului de burse de cercetare pri...

    Cea de-a șapte ediție a programului de burse de cercetare privind efectele consumului moderat de bere a ajuns la final

    Perioada de înscriere în ediția 2017 - 2018 a programului de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea a ajuns la fina...

    Citește continuarea
  • Proteinele vegetale, un plus pentru sănătate

    Proteinele vegetale, un plus pentru sănătate

    O dietă echilibrată se bazează în primul rând pe varietatea de alimente care să ofere corpului nostru vitaminele, fibrele și proteinele de care are nevoie. Protei...

    Citește continuarea
  • Hameiul, aurul verde al berii

    Hameiul, aurul verde al berii

    Pe parcursul sezonului rece, organismul nostru este supus variațiilor de temperatură, fiind în același timp privat de lumina naturală, fapt specific zilelor de iar...

    Citește continuarea
  • Alimentația, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timp...

    Alimentația, aliat pentru un sistem imunitar eficient pe timpul iernii

    Sezonul rece este întotdeauna un adevărat test pentru organism și a trece cu brio acest test depinde în mare măsură și de alimentele pentru care optăm în această p...

    Citește continuarea
  • Fibrele, elemente esențiale pentru sistemul digestiv

    Fibrele, elemente esențiale pentru sistemul digestiv

    Sistemul digestiv este nevoit să facă față multor provocări pe perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când cantitatea de alimente consumată pe parcursul unei singu...

    Citește continuarea
  • Refluxul gastroesofagian – afecțiune digestivă asociată cu o ...

    Refluxul gastroesofagian – afecțiune digestivă asociată cu o alimentație necorespunzătoare

    Refluxul gastroesofagian este una dintre afecțiunile digestive des întâlnite în rândul populației adulte, strâns legată de stilul de viață și alimentație. Mâncarea...

    Citește continuarea
  • Burse de 150.000 de lei pentru studii despre bere

    Burse de 150.000 de lei pentru studii despre bere

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță deschiderea celei de-a șaptea ediții a programului de burse pe tema efectelor consumului moderat de bere...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Trei surse de antioxidanți la îndemână pe timpul verii: fructe de pădure, vinete, bere

Antioxidanții sunt substanțe nutritive - vitamine și minerale - care au rolul de a proteja și repara celulele corpului și de a reduce efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra organismului. Antioxidanții sunt produși în mod natural de către organism sau se regăsesc în alimente pe care le includem în dietă. A...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.