Sănătate şi nutriţie

  • Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Consumul moderat de bere și nevoia de socializare

    Deși există o percepție negativă legată de consumul băuturilor alcoolice în exces, obiectivată de anumite manifestări comportamentale care îi sunt asociate, consum...

    Citește continuarea
  • Rolul berii în alimentaţie

    Rolul berii în alimentaţie

    Puţină istorie Berea este în prezent a treia cea mai cunoscută băutură în întreaga lume, după apă şi ceai. Conform unor izvoare arheologice berea este consid...

    Citește continuarea
  • Principii nutriţionale

    Principii nutriţionale

    În fiecare zi consumăm alimente şi băuturi care ne furnizează diferiţi nutrienţi, în cantităţi variate. Nu există doi oameni care să aibă necesităţi nutriţiona...

    Citește continuarea
  • Un stil de viaţă sănătos

    Un stil de viaţă sănătos

    Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni. Omul modern se confrunt...

    Citește continuarea

Newsletters

  • Importanța unei diete echilibrate

    Importanța unei diete echilibrate

    Alimentația ne ajută să oferim organismului combustibilul și catalizatorii necesari proceselor vitale și reprezintă un element extrem de important pentru asigurare...

    Citește continuarea
  • Alimentația și bolile cardiovasculare: cum să-ți protejezi in...

    Alimentația și bolile cardiovasculare: cum să-ți protejezi inima printr-o alimentație echilibrată

    Boala cardiovasculară (BCV) este una dintre principalele cauze de deces în Europa. În ciuda unei scăderi semnificative în ultimii 30 de ani, aproximativ patru mili...

    Citește continuarea
  • Simpozionul "Beer and Health", Bruxelles: consumul moderat de...

    Simpozionul "Beer and Health", Bruxelles: consumul moderat de bere poate face parte dintr-o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos

    Experți și oameni de știință din întreaga lume s-au reunit la Bruxelles la cea de-a opta ediție a "European Beer and Health Symposium". Aceștia au dezbătut cele ma...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere nu îngrașă

    Consumul moderat de bere nu îngrașă

    Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață...

    Citește continuarea
  • Trei alimente bogate în antioxidanți pentru a fi în formă pri...

    Trei alimente bogate în antioxidanți pentru a fi în formă primăvara aceasta

    Iarna, organismul nostru trece printr-o perioadă de stres cauzată de temperaturile scăzute sau variațiile de temperatură, privarea de lumina soarelui sau de posibi...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc scăzut ...

    Consumul moderat de bere poate fi asociat  cu un risc scăzut de apariție a diabetului de tip 2

    Cercetări științifice realizate în întreaga lume, inclusiv în România, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, sugerează că un consum mode...

    Citește continuarea
  • Trei secrete pentru a fi în formă de sărbători, fără să renun...

    Trei secrete pentru a fi în formă de sărbători, fără să renunți la ceea ce îți face plăcere

    Pe lângă cadouri, cu toții ne pregătim deja să punem pe listele de cumpărături alimentele pe care le vom așeza pe mese de sărbători. Teama că această perioadă s-ar...

    Citește continuarea
  • Fructele oleaginoase, berea consumată moderat, kiwi și ardeiu...

    Fructele oleaginoase, berea consumată moderat, kiwi și ardeiul gras, printre aliații organismului în această iarnă

    După trecerea la ora de iarnă și schimbarea de temperatură, organismul nostru este nevoit să facă față unei perioade mai lungi din zi în care va fi privat de lumin...

    Citește continuarea
  • Trei recomandări nutriționale care pot influența pozitiv func...

    Trei recomandări nutriționale care pot influența pozitiv funcționarea sistemului digestiv

    Vital pentru starea de bine a organismului, funcționarea sistemul digestiv influențează nu doar greutatea corporală ci și imunitatea. Astfel, menținerea sănătăți...

    Citește continuarea
  • 3 posibili aliați în lupta cu reducerea colesterolului: consu...

    3 posibili aliați în lupta cu reducerea colesterolului: consumul moderat de bere, uleiul de măsline și soia

    Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită pr...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

European Beer and Health Symposium, ediția a opta

European Beer and Health 2017 a avut loc la Bruxelles și a reunit experți și oameni de știință din întreaga lume. Aceștia au confirmat că atunci când este consumată moderat, berea poate fi integrată într-un regim alimentar echilibrat și sănătos. În premieră în istoria simpozionului, un reprezentant al comunității șt...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.