Despre Noi

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific ce are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este rezultatul demersului celor trei membri fondatori, reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare din România: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF "Dr. Carol Davila", dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, în urma unui atent proces de selecţie şi evaluare, va acorda anual două burse de cercetare pe marginea obiectului de studiu propus, burse care vor fi destinate în principal studenţilor din ani terminali, masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor.

  • Comitetul științific

    Comitetul științific

    Având rolul de a completa şi valida competenţele Centrului de Studii, Comitetul ştiinţific este un organism în continuă formare, reprezentanţi ai comunităţii medic...

    Citește continuarea
  • Comitetul de evaluare

  • Membri fondatori

  • Paşii până la destinaţie

    Paşii până la destinaţie

    În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, în urma unui atent proces de selecţie şi evaluare, va acorda anu...

    Citește continuarea
  • Ce ne-am propus

    Ce ne-am propus

    Să oferim comunităţii medicale şi publicului larg informaţii valide despre efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman, rezultate în urma efec...

    Citește continuarea
  • Ce ne-a determinat să pornim la drum

    Ce ne-a determinat să pornim la drum

    Lansarea acestui proiect are la bază o atentă analiză a stilului de viaţa modern din punctul de vedere al factorilor nutriționali care îşi pun amprenta asupra ...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Berea are un pronunțat rol de liant social

Interacțiunea socială reprezintă un aspect extrem de important pentru stabilirea echilibrului nostru psihic și relațional. Berea, o băutură  obținută exclusiv din cereale, hamei și apă și cu un conținut scăzut de alcool, este una dintre cele mai populare alegeri în diferite contexte sociale, fie că vorbim de o ieșir...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.