Despre Noi

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific ce are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este rezultatul demersului celor trei membri fondatori, reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare din România: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF "Dr. Carol Davila", dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, în urma unui atent proces de selecţie şi evaluare, va acorda anual două burse de cercetare pe marginea obiectului de studiu propus, burse care vor fi destinate în principal studenţilor din ani terminali, masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor.

  • Comitetul științific

    Comitetul științific

    Având rolul de a completa şi valida competenţele Centrului de Studii, Comitetul ştiinţific este un organism în continuă formare, reprezentanţi ai comunităţii medic...

    Citește continuarea
  • Comitetul de evaluare

  • Membri fondatori

  • Paşii până la destinaţie

    Paşii până la destinaţie

    În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, în urma unui atent proces de selecţie şi evaluare, va acorda anu...

    Citește continuarea
  • Ce ne-am propus

    Ce ne-am propus

    Să oferim comunităţii medicale şi publicului larg informaţii valide despre efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman, rezultate în urma efec...

    Citește continuarea
  • Ce ne-a determinat să pornim la drum

    Ce ne-a determinat să pornim la drum

    Lansarea acestui proiect are la bază o atentă analiză a stilului de viaţa modern din punctul de vedere al factorilor nutriționali care îşi pun amprenta asupra ...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

  • "Mă bucur că prin lansarea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie reuşim să aducem în atenţia comunităţii ştiinţifice româneşti o temă extrem de ofertantă, un obiect de studiu interesant - berea. Este o băutură plină de calităţi atunci când este consumată cu responsabilitate şi cred că nu greşesc cu nimic afirmând că este atât de bine asimilată stilului de viaţă al românilor încât se identifică chiar cu spiritul nostru naţional"

  • "Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi-a propus să devină prin activitatea sa o sursă de informare validă pentru comunitatea medicală din România şi publicul larg."

  • "Lansarea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie reprezintă o reală oportunitate pentru cei care au competenţe în domeniul cercetării, facilitându-le accesul la resursele necesare pentru a-şi pune în practică ideile."

NOUTĂȚI

Consumul moderat de bere nu îngrașă

Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață sănătos al unui adult. Berea, ca toate celelalte alimente sau băuturi, conține calorii, însă aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere ...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.