• Newsletter 58

Burse de cercetare despre bere în valoare de 150.000 de lei

Programul de burse dedicate cercetării efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea inițiat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție continuă cu o nouă ediție. Valoarea totală a burselor acordate este de 150.000 de lei, iar perioada de depunere a proiectelor este deschisă până pe 30 aprilie 2019.

Programul de burse de cercetare se adresează pasionaților în domeniu, studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România. De asemenea, în program pot aplica și cadre medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, doritorii pot solicita un formular de înscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau îl pot descărca accesând pagina www.beresanatatenutritie.ro, secțiunea „Burse de cercetare”, pe care ulterior îl completează și îl depun pe email până la data de 30 aprilie 2019.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor trebui să dispună de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Aplicanții cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

 

Consumul moderat de bere și scăderea riscului de boală cardiovasculară

 

 

Cel mai recent studiu realizat în România anul acesta sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pe tema consumului moderat de bere în raport cu sănătatea reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Studiul scoate în evidență un posibil efect pozitiv după consumul imediat al unei doze de bere asupra factorilor implicați în coagulare. Berea consumată moderat influențează factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge.

Studiul a fost realizat de către dr. Marina Oțelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

„Continuăm căutarea de noi rute de cercetare în acest domeniu extrem de ofertant pe care ni-l pune la dispoziție berea, cu același entuziasm cu care anunțam prima ediție a burselor. Ne bucurăm că deja am reușit să acumulăm o experiență relevantă în ceea ce privește impactul pe care stilul nostru de viață și alegerile alimentare pe care le facem le au asupra sănătății. Ne propunem ca și proiectul pe care il vom desemna câștigător al acestei ediții sa ofere informații relevante și necesare atât pentru comunitățile medicale cât și pentru publicul larg”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Relația dintre consumul moderat de bere și calitățile motrice

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță finalizarea unei noi cercetări care evidențiază efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Cercetarea a avut ca obiective identificarea modificărilor produse de consumul moderat de bere asupra calităților motrice (viteză și forță), precum și...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.