• Newsletter 55

Berea, sursă de minerale necesare organismului

Mineralele sunt esențiale în realizarea funcțiilor metabolice și au un rol cheie în buna funcționare a organismului. Berea, băutura obținută din ingrediente 100% naturale: cereale, hamei și apă, conține minerale și poate fi integrată într-un stil de viață sănătos în condițiile unui consum moderat. 75% din mineralele pe care le conține provin din malț (orz sau alte cereale supuse unui proces de prăjire), iar restul de 25% din apă.

Pentru a ajuta organismul să își completeze doza zilnică recomandată de minerale, dieta alimentară trebuie să fie una echilibrată, iar un pahar de bere, încadrat în cantitățile unui consum moderat așa cum este definit de către Organizația Mondială a Sănătății, adică 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, poate avea o contribuție la menținerea stării de bine a organismului.

Prin conținutul de fibre, vitamine și minerale, berea poate avea un aport important la dieta noastră alimentară. Fiecare tip de mineral are rolul său în menținerea sănătății, însă este extrem de important ca acesta să fie asimilat în prezența altor minerale cu funcții asemănătoare. Acesta este marele avantaj pe care îl oferă berea – datorită ingredientelor sale naturale, în bere se regăsesc majoritatea mineralelor esențiale. Bineînțeles, trebuie să avem întotdeauna în vedere ca în varianta cu alcool berea să fie consumată cu moderație”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

 

 

Sodiul, magneziul, calciul, potasiul sau fierul – minerale pe care le regăsim în bere

 

 

Calciul, magneziul, sodiul, fierul sau potasiul aduc fiecare câte un beneficiu specific. Printr-o dietă variată și echilibrată, ne putem asigura că organismul asimilează necesarul de minerale.

Malțul, ingredient care intră în procesul de fabricare a berii, este bogat în vitamine (A, B și C) și minerale, în principal sodiu și magneziu – două dintre elementele indispensabile pentru rehidratarea organismului după efort fizic. Astfel, berea fără alcool poate oferi organismului uman beneficiul rehidratării, deoarece compensează pierderile de sodiu și magneziu din organism.

Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, iar dintre toate mineralele conținute de bere, aduce cele mai multe beneficii: ajută la sănătatea mușchiului inimii, alături de potasiu, la menținerea în stare bună a structurii osoase și a dentiției, alături de fosfor, dar și la prevenirea riscului de apariție a osteoporozei.

Potasiul stabilizează tensiunea arterială, îmbunătățește funcțiile cerebrale, reglează nivelul de aciditate din corp și stimulează detoxifierea organismului. Asimilarea potasiului în organism este mai eficientă în prezența magneziului, iar în interacțiunea cu sodiul din bere raportul este unul benefic pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Fierul, un alt mineral care se regăsește și în bere, în mod special în berea brună, are rol în transportul oxigenului de la plămâni către celule.

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Simpozionul „Beer and Health”, Bruxelles: berea consumată moderat se poate încadra într-un stil de viață echilibrat

București, 09 octombrie 2019: Cea de-a noua ediție a simpozionului european „Beer and Health” desfășurată recent la Bruxelles a reconfirmat faptul că un consum moderat de bere poate face parte dintr-un stil de viață sănătos și echilibrat. Evenimentul a reunit peste 100 de cercetători europeni și internaționali care ...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.