2016 - Consumul moderat de bere poate avea un efect antioxidant

Cel mai recent studiu realizat de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, "Influența consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ", confirmă faptul că un consum moderat de bere poate avea un efect antioxidant pentru organism. Mai mult, consumul moderat de bere nu influenţează greutatea corporală, profilul lipidic și nivelul transaminazelor serice. Studiul este realizat de către Julien Cherfan, Masterand la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu-Hațieganu" din Cluj-Napoca, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

Descarcă comunicatul de presă.
 

  • Dr Alin Popescu Dr Corina Zugravu Julien Cherfain
  • DSC 7462
  • DSC 7506
 

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Polifenolii din bere pot contribui la echilibrul florei intestinale

Berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul timpului de posibile efecte benefice pentru sănătate, spre deosebire de situațiile de abstinență sau de consum excesiv. Aceste efecte benefice, rezultate d...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.