2015 - Consumul moderat de bere poate ameliora bufeurile de căldură specifice post-menopauzei

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat o nouă cercetare care evidențiază efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului, de această dată fiind vizate simptomele asociate perioadei post - menopauză. Astfel, studiul a demonstrat că un consum moderat de bere poate ameliora bufeurile de căldură specifice post-menopauzei, îmbunătățind totodată și alte simptome vasomotoare, fizice sau psihosociale asociate acestei stări. Studiul a fost realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție de către Nicoleta Răducanu, absolventă a programului de studii de Masterat în Nutriție Clinică și Comunitară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Descarcă comunicatul de presă.
 

  • Corina Zugravu Ela Craciun Nicoleta Raducanu
  • Corina Zugravu Presedintele Centrului De Studii Despre Bere Sanatate Si Nutritie
  • Nicoleta Raducanu Cercetator
 

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

Potasiul, un mineral care menține inima sănătoasă

Potasiul este un mineral indispensabil care susține activitatea electrică a celulelor și are un rol important în regimul alimentar. Adoptând o dietă echilibrată care să conțină fructe, legume și proteine îi putem oferi organismului acest element de care are nevoie. Potasiul poate reduce riscul de boli cardiovascular...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.