Comunicate de presă

  • Consumul de lichide pe timp de vară: berea fără alcool, sursă...

    Vara, corpul nostru elimină prin transpirație o cantitate importantă de săruri minerale. În plus, cei care iubesc să facă mișcare în zilele de vară știu că odată c...

    Citește continuarea
  • Importanța unei diete echilibrate și rolul berii în alimentație

    Alimentația ne ajută să oferim organismului combustibilul și catalizatorii necesari proceselor vitale și reprezintă un element extrem de important pentru asigurare...

    Citește continuarea
  • Cum să-ți protejezi inima printr-o alimentație echilibrată

    Boala cardiovasculară (BCV) este una dintre principalele cauze de deces în Europa. În ciuda unei scăderi semnificative în ultimii 30 de ani, aproximativ patru mili...

    Citește continuarea
  • European Beer and Health Symposium, ediția a opta

    European Beer and Health 2017 a avut loc la Bruxelles și a reunit experți și oameni de știință din întreaga lume. Aceștia au confirmat că atunci când este consumat...

    Citește continuarea
  • Simpozionul "Beer and Health", Bruxelles: consumul moderat de...

    Experți și oameni de știință din întreaga lume s-au reunit săptămâna trecută la Bruxelles la cea de-a opta ediție a "European Beer and Health Symposium". Aceștia a...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere nu îngrașă

    Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață...

    Citește continuarea
  • Intră în formă primăvara aceasta cu trei alimente bogate în a...

    Iarna, organismul nostru trece printr-o perioadă de stres cauzată de temperaturile scăzute sau variațiile de temperatură, privarea de lumina soarelui sau de posibi...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc scăzut d...

    Datorită ingredientelor sale naturale, berea poate fi integrată cu succes într-un regim de viață sănătos. Cercetări științifice realizate în întreaga lume, inclusi...

    Citește continuarea
  • Burse de cercetare pentru studenți

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție continuă programul de burse dedicate cercetării efectelor consumului moderat de bere asupra organismului. Centr...

    Citește continuarea
  • Trei secrete pentru a fi în formă de sărbători, fără să renun...

    Pe lângă cadouri, cu toții ne pregătim deja să punem pe listele de cumpărături alimentele pe care le vom așeza pe mese de sărbătorile de iarnă ce se apropie. Teama...

    Citește continuarea
  • Trei posibili aliați ai organismului care ne ajută să facem f...

    În ultimul sfârșit de săptămână din această lună, în noaptea dintre 29 și 30 octombrie, vom trece la ora de iarnă. Ziua de duminică va avea, astfel, 25 de ore și v...

    Citește continuarea
  • Trei recomandări nutriționale care pot influența pozitiv func...

    Vital pentru starea de bine a organismului, buna funcționare a sistemul digestiv influențează nu doar greutatea corporală, ci și imunitatea. Astfel, menținerea săn...

    Citește continuarea
  • 3 posibili aliați în lupta cu reducerea colesterolului: consu...

    Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular și poate afecta toate grupele de vârstă. Instalarea acestuia poate fi prevenită prin...

    Citește continuarea
  • Berea, consumată moderat, poate avea un efect antioxidant asu...

    Consumul moderat de bere poate stimula puterea antioxidantă a organismului și nu influenţează greutatea corporală, profilul lipidic și nivelul transaminazelor seri...

    Citește continuarea
  • Berea și curele de slăbire: berea NU îngrașă!

    Consumată moderat, berea nu îngrașă – acesta este verdictul dat de nutriționiști care pun accentul pe un aspect foarte important pentru a ne bucura din plin de pos...

    Citește continuarea
  • 3 alimente care pot îmbunătăți digestia: consumul moderat de ...

    Berea, consumată în cantități moderate, turmericul și piperul negru au fost incluse de nutriționiști în categoria alimentelor care ar putea îmbunătăți digestia. Tu...

    Citește continuarea
  • 3 aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de...

    Colesterolul este prezent în toate alimentele de origine animală, cum sunt carnea, lactatele și ouăle, nelipsite de pe mesele românilor cu ocazia sărbătorii Paștel...

    Citește continuarea
  • 4 posibile beneficii mai puțin știute ale consumului moderat ...

    Studiile internaționale publicate de-a lungul timpului, au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidenței ulcerului, până la...

    Citește continuarea
  • 3 băuturi care îți pot menține inima sănătoasă

    Un sistem cardiovascular sănătos este deosebit de important pentru funcționalitatea întregului organism. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule ...

    Citește continuarea
  • A cincea ediție a programului de burse pentru cercetare

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție alocă 150.000 lei pentru cea de-a cincea ediție a programului de burse dedicate investigării efectelor consumul...

    Citește continuarea
  • 3 surse de antioxidanti mereu la îndemâna

    Antioxidanții sunt substanțe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătatea și frumusețea organismului. Acești nutrienți se găsesc în diferite alimente ș...

    Citește continuarea
  • Alimente si bauturi vitaminizante pentru zilele de vara

    În urma temperaturilor ridicate, corpul elimină, prin transpirație, o cantitate importantă de vitamine și săruri minerale. De acee

    Citește continuarea
  • Berea, un posibil aliat pentru a reintra în formă după sport

    Specialiștii considerăcă după fiecare antrenament intens este important ca depozitele energetice, dar și echilibrul hidric să fie restabilite și recuperate pentru ...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate p...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție lansează o nouă cercetare care evidențiază efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului...

    Citește continuarea
  • 3 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului moderat de bere

    De-a lungul timpului, studiile internaționale au demonstrat numeroase beneficii ale consumului moderat de bere, începând cu rehidratarea organismului după efort fi...

    Citește continuarea
  • 3 pasi pentru a fi in forma primavara asta

    Odată cu venirea primăverii, problema kilogramelor în plus, acumulate în perioada sezonului rece, reprezinta un subiect de interes pentru orice femeie. Astfel, ado...

    Citește continuarea
  • Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție dă startu...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție ajunge la cea de-a patra serie de burse alocate cercetării din România și anunță începerea perioadei de depuner...

    Citește continuarea
  • 4 metode pentru a combate astenia de primavara

    Odată cu trecerea iernii, organismul resimte schimbările de temperatură. Se instalează astfel astenia de primăvară, o stare caracterizată prin lipsa de vitalitate ...

    Citește continuarea
  • 3 motive pentru care berea nu ar trebui să lipsescă din dieta...

    Un stil de viață echilibrat și o alimentație atent aleasă care să includă și un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viață...

    Citește continuarea
  • Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna

    Deși berea este vedeta zilelor insorite de vară, consumul moderat al acestei băuturi în timpul iernii păstrează aceleași beneficii pentru starea de bine a organism...

    Citește continuarea
  • Berea fara alcool poate reduce infectiile tractului respirato...

    Un studiu realizat de catre Johanes Scherr, profesor la Universitatea Tehnica din Munich, (Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva) si prezentat in premier...

    Citește continuarea
  • Romania participa in premiera la Simpozionul Beer and Health ...

    Anul acesta Romania a participat in premiera la Simpozionul Beer and Health, desfasurat la Bruxelles, sub patronajul asociatiei Berarii Europei. La editia din aces...

    Citește continuarea
  • Cel mai recent studiu din Romania confirma: "Burta de bere" e...

    Un studiu realizat de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie confirma faptul ca burta de bere este un mit. Cercetarea demonstreaza ca un consum ...

    Citește continuarea
  • 3 băuturi hidratante pentru zilele de vară

    Pe lângă o alimentație sănătoasă care să asigure aportul de vitamine atât de necesar corpului, mai ales în perioada sezonului cald, hidratarea reprezintă un alt fa...

    Citește continuarea
  • 5 posibile efecte benefice ale consumului moderat de bere

    În mijlocul verii, berea se numără fără îndoială printre alegerile care ne răcoresc. Fie că preferăm berea cu alcool, fără alcool, blondă sau brună, studiile inter...

    Citește continuarea
  • Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive

    Un studiu realizat în 2012 la Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, demonstrează că, datorită fibrelor solubile pe...

    Citește continuarea
  • Un studiu belgian demonstreaza ca berea nu este o cauza a obe...

    Un studiu realizat la Institutul Științific pentru Sănătate Publică – Louis Pasteur, din Belgia, demonstrează că un consum moderat de bere nu contribuie la instala...

    Citește continuarea
  • Berea, bautura bogata in Vitamina B

    Berea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) ...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate preveni aparitia dementei

    Potrivit unui studiu realizat de italienii de la AFORIGE, asociația care se ocupă cu investigarea procesului de îmbătrânire, consumul moderat de bere poate repreze...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate reduce riscul de tromboza venoasa

    Un studiu realizat de Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca arată că un consum moderat de bere poate proteja organismul împotriva trombozei venoasă în rândul...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere fara alcool poate imbunatati calitat...

    Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra ...

    Citește continuarea
  • Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie aloca 150...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a treia ediţie a burselor de cercetare pe c...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate contribui la mentinerea unei i...

    Conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hebrew, din Israel, persoanele care consumă bere în cantități moderate pot prezenta o incide...

    Citește continuarea
  • Un consum moderat de bere poate ajuta la prevenirea osteoporozei

    Conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare în Nutriţie Umană şi Anti-­‐îmbătrânire de la Universitatea Tufts din Boston, bărbaţi...

    Citește continuarea
  • Consumul Moderat De Bere Remediu Natural Impotriva Aparitiei ...

    Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scadea riscul de apariție a pietrelor ...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere imbunatateste memoria si puterea de ...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie anunţă finalizarea primului demers de cercetare realizat în România ce are drept obiect de studiu efectele cons...

    Citește continuarea
  • Hameiul un posibil element cheie in dezvoltarea de produse fa...

    Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Washington, hameiul,  ingredientul natural care conferă berii binecunoscutul gust amărui și care este fol...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere aliat in lupta cu Parkinson

    Consumul moderat și regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson, potrivit unui studiu prezentat la cea de-...

    Citește continuarea
  • Berea, un posibil scut împotriva infecției cu Helicobacter Py...

    Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecției cu Helicobacter Pylori și ...

    Citește continuarea
  • Un consum moderat de bere poate tine diabetul la distanta

    Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum m...

    Citește continuarea
  • Berea, un posibil remediu impotriva procesului de imbatranire

    Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu īn lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de...

    Citește continuarea
  • Cercetatorii danezi concluzioneaza - Burta de bere este doar ...

    Consumul de bere nu poate fi asociat în mod direct cu obezitatea abdominală, neexistând suficiente dovezi pentru a susține că un consum moderat și regulat de bere ...

    Citește continuarea
  • Inca 36.000 de euro pentru cercetarea din Romania din partea ...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a doua ediţie a burselor de cercetare pe ca...

    Citește continuarea
  • Berea previne virozele respiratorii

    Un studiu realizat de către Sapporo Medical University din Japonia demonstrează că un ingredient cheie al berii - hameiul, poate deveni cheia în prevenirea instală...

    Citește continuarea
  • Consumul moderat de bere poate avea o influenta pozitivă in c...

    Rezultatele celor mai noi cercetări din domeniul efectelor consumului moderat de bere au fost anunțate de către membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate ș...

    Citește continuarea
  • Berea, inamicul depresiei

    Cercetări recente au adus în atenția publicului un subiect interesant cu privire la efectele pozitive ale consumului de bere. Studiile relevă că cei care consumă b...

    Citește continuarea
  • Berea reduce riscul de incidenta al afectiunilor degenerative...

    Consumul moderat de alcool este una dintre metodele care pot reduce riscul incidenţei declinului cognitiv şi al demenţei, potrivit mai multor cercetări desfăşurate...

    Citește continuarea
  • Berea contribuie la intarirea sistemului osos si previne oste...

    Consumatorii de bere au motive în plus de bucurie, întrucât un studiu realizat de către Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din ...

    Citește continuarea
  • Centrul De Studii Despre Bere Sanatate Si Nutritie Acorda Bur...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pune la dispoziţia mediilor academice şi de cercetare din România un fond de 36.000 euro destinaţi finanţării p...

    Citește continuarea
  • Berea Consumata In Cantitati Moderate Nu Ingrasa

    Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice, berea este acuzată pe nedrept de creşterea în greutate, demonstrează studii recente. Cercetăt...

    Citește continuarea
  • Berea Ajuta La Prevenirea Pietrelor La Rinichi

    Berea poate contribui la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, se arată întrun studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătat...

    Citește continuarea
  • Un Pahar Cu Bere Pe Zi Poate Reduce Cu 31% Incidenta Bolilor ...

    Un pahar cu bere baut in fiecare zi poate avea un aport important in prevenirea bolilor cardiace, arata un studiu efectuat în Laboratoarele Fondazione di Ricerca e...

    Citește continuarea
  • Cercetatorii Recomanda Berea Ca Bautura Hidratanta

    Pentru toţi cei care întâmpină venirea verii cu vizite dese la sala de sport şi, în acelaşi timp, iubesc berea, un studiu realizat în 2010 de Universitatea din Gra...

    Citește continuarea
  • Centrul De Studii Despre Bere Sanatate Si Nutritie Acorda Bur...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pune la dispoziţia mediilor academice şi de cercetare din România un fond de 36.000 euro destinaţi finanţării p...

    Citește continuarea
  • Centrul de Studii despre Bere Sanatate si Nutritie acorda bur...

    Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pune la dispoziţia mediilor academice şi de cercetare din România un fond de 36.000 euro destinaţi finanţării p...

    Citește continuarea
  • Comunicat de presa - bursele acordate de Centrul de Studii

    La mai puţin de o lună de la lansarea oficială, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie anunţă începerea perioadei destinate depunerii proiectelor de c...

    Citește continuarea
  • Lansare Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

    Astăzi are loc lansarea în România a Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, singura instituț ie din România specializată în cercetarea efectelor co...

    Citește continuarea

Cuvânt înainte

NOUTĂȚI

European Beer and Health Symposium, ediția a opta

European Beer and Health 2017 a avut loc la Bruxelles și a reunit experți și oameni de știință din întreaga lume. Aceștia au confirmat că atunci când este consumată moderat, berea poate fi integrată într-un regim alimentar echilibrat și sănătos. În premieră în istoria simpozionului, un reprezentant al comunității șt...

Mai mult

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele informații ale Centrului.